Limpar

ESTIVEMOS PRESENTES NA "I FEIRA DE RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS DA MARIÑA" NO VALADOURO.

3 de febreiro de 2018. O Valadouro (Lugo)
[ESTIVEMOS PRESENTES NA "I FEIRA DE RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS DA MARIÑA" NO VALADOURO. - uploads/9/news/img-20180203-wa0020.jpg]

No concello do Valadouro, na provincia de Lugo, celebrouse o sábado 3 de febreiro a primeira edición dunha nova Feira de Razas Autóctonas. Baixo unha carpa concentrouse un importante número de cabezas de gando bovino, ...

Ler Máis »

AS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES NUNHA NOVA EDICIÓN DA FEIRA DO GRELO NAS PONTES.

10-11 FEBREIRO 2018. AS PONTES DE GARCÍA RODRÍGUEZ (A CORUÑA)
[AS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES NUNHA NOVA EDICIÓN DA FEIRA DO GRELO NAS PONTES. - uploads/9/news/27750533_1131597223636862_5257409045412931105_n.jpg]

Os días 10 e 11 de febreiro celebrouse no concello das Pontes de García Rodríguez unha nova edición da Feira do Grelo. Paralelamente realizouse unha mostra de razas autóctonas na que participaron os criadores Michiel ...

Ler Máis »

AS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES EN FIPORCO 2018.

27 XANEIRO 2018. SARRIA (LUGO).
[AS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES EN FIPORCO 2018. - uploads/9/news/img-20180127-wa0002.jpg]

O sábado día 27 de xaneiro, celebrouse a II Feira Internacional do Cerdo e dos seus produtos en Sarria. Estivemos presentes  cun stand en representación das nosas razas autóctonas. Con abundante información e asesoramento sobre ...

Ler Máis »

CHARLA DIVULGATIVA SOBRE A CABRA E A OVELLA GALEGA EN PONTEAREAS

24 xaneiro 2018. Ponteareas (Pontevedra)
[CHARLA DIVULGATIVA SOBRE A CABRA E A OVELLA GALEGA EN PONTEAREAS - uploads/9/news/diapositiva1.jpg]

O mércores 24 de xaneiro, celebrouse unha xornada divulgativa sobre a Ovella Galega e Cabra Galega, no CIFP A GRANXA de Ponteareas. As charlas que foron impartidas pola mañá a cargo da directora técnica das ...

Ler Máis »

Concurrido desfile de Gando no San Froilán.

Lugo. 7 de outubro de 2017
[Concurrido desfile de Gando no San Froilán. - uploads/9/news/22310554_1064404057022846_1876664593821348527_n.jpg]

Polas rúas do centro de Lugo o día 7 de outubro houbo un bonito desfile de gando no que participaron as nosas razas autóctonas. Alí estiveron un galo e unha Galiña de Mos que transportaron ...

Ler Máis »

OS PRODUTOS DAS RAZAS CACHENA, VIANESA, GALIÑA DE MOS E CABRA GALEGA ESTIVERON NAS DEGUSTACIÓNS DE EXPOLUGO.

Lugo. 7 e 8 de outubro 2017
[OS PRODUTOS DAS RAZAS CACHENA, VIANESA, GALIÑA DE MOS E CABRA GALEGA ESTIVERON NAS DEGUSTACIÓNS DE EXPOLUGO. - uploads/9/news/img-20171010-wa0010.jpg]

Con motivo da feira Expolugo tamén houbo unha serie de degustacións e presentacións de produtos das nosas razas autóctonas, durante os dous días que durou a feira. Estiveron presentes 15 marcas comerciais de produtores que ...

Ler Máis »

REMATA UNHA EXITOSA EXPOSICIÓN DE BESTIARIUM NA CIDADE DE LUGO

Lugo. 28 setembro-25 outubro 2017.
[REMATA UNHA EXITOSA EXPOSICIÓN DE BESTIARIUM NA CIDADE DE LUGO - uploads/9/news/20171024_121042.jpg]

A exposición de fotografías Bestiarium, que estivo na sala de exposicións da Deputación Provincial de Lugo, remata cun grande éxito de visitantes. Na exposición ademáis das fotografías, os visitantes poderon ver vídeos das nosas razas ...

Ler Máis »

INAUGURACIÓN DA EXPOSICIÓN BESTIARIUM EN LUGO

28 sep 2017
[INAUGURACIÓN DA EXPOSICIÓN BESTIARIUM EN LUGO - uploads/9/news/20170928_203016.jpg]

A exposición fotográfica Bestiarium, que se inaugurou na Sala de Exposicións da Deputación de Lugo o xoves 28 de setembro, causou un gran impacto, xa que son imaxes moi diferentes das nosas razas autóctonas.  É ...

Ler Máis »

Posta de largo dos produtos derivados das razas autóctonas

[Posta de largo dos produtos derivados das razas autóctonas - uploads/9/news/foto_posta_de_largo.jpg]

O 3 de novembro realizouse no recinto feiral de Silleda (Pontevedra) unha presentación de produtos gastronómicos derivados das razas autóctonas de Galicia en perigo de extinción ante máis de 180 profesionais dos sectores da hostalería, a carnicería, a venda delicatessen e o turismo, ademais de medios de comunicación. Tratouse dun acto exclusivamente profesional coorganizado pola Fundación Semana Verde de Galicia e a Consellería do Medio Rural, coa colaboración de Boaga e Puraga, co obxectivo de promocionar de forma conxunta todas as razas e impulsar o consumo e a comercialización da súa produción.

A parte máis atractiva da xornada foi a completa degustación de pratos elaborados con carnes destas razas polos alumnos do Centro Integrado de Formación Profesional Compostela, baixo a dirección do profesor Rafael Brantuas; Boaga encargouse de contactar cos criadores para abastecer aos cociñeiros das distintas pezas solicitadas. Integraron o menú estas 11 propostas culinarias: sopa de Galiña de Mos con castañas asadas, Galo de Mos en escabeche con follas frescas, tirabuzóns de presa de Porco Celta con mollo de boletos, Cordeiro de Ovella galega con mollo de améndoas, cabrito de Cabra Galega á cazadora con ceboliñas, poldro de Cabalo Galego ao viño de mencía, roastbeef de tenreira Cachena, tacos ao allo de tenreira Caldelá, tenreira Frieiresa ao caldeiro, carbonada de tenreira Limiá e carpaccio de tenreira Vianesa.

O xantar foi inaugurado polo daquela conselleiro do Medio Rural, Samuel Juárez, e conforme se ía servindo cada prato, os técnicos das asociacións de criadores de cada raza explicábanlles aos comensais as principais cualidades do produto.

O programa deste evento incluíu ademais unha serie de charlas técnicas previas á degustación. A sesión comezou cunha presentación das características morfolóxicas e cárnicas das razas autóctonas galegas a cargo do director de Boaga, José Ramón Justo Feijoo, quen na súa intervención destacou que para que exista unha demanda destes produtos é fundamental que antes se dean a coñecer.

Seguidamente interveu Constantino Bragado, mestre carniceiro do Centro Tecnolóxico da Carne (Ceteca), que falou das novas orientacións no comercio minorista de carnes e insistiu na necesidade de adaptarse aos tempos e buscar a profesionalización tanto dos gandeiros coma dos transformadores industriais e do persoal técnico das oficinas. No terceiro relatorio da mañá tamén participaron traballadores do Ceteca. Daniel Franco, responsable do Laboratorio Físico-Químico, e José Manuel Lorenzo, responsable do Laboratorio de Cromotografía, profundaron nas calidades da canal e carne das razas autóctonas galegas e nos aspectos prácticos para unha correcta maduración e conservación; tras a explicación levaron a cabo unha cata de lombo de poldro para testar a aceptación deste produto entre os consumidores.

A quenda de conferencias rematou coa cooperativa galega Monte Cabalar e a presentación que fixo dun novo salchichón preparado con carne magra de poldro e touciño de Porco Celta, salientable pola pouca cantidade de graxa, a riqueza en omega 3 e o suave sabor a caza.

Ao longo deste día, o recinto feiral mantivo unha exposición de varios exemplares de autóctonas no exterior, e da carne crúa destes animais e mais de folletos informativos, catálogos e revistas no interior das instalacións.