CONVENIO XUNTA-BOAGA 2023-2025
![[CONVENIO XUNTA-BOAGA 2023-2025]](/media/uploads/9/100x100/logos-v5.jpg)
Actividades de Promoción
A CACHENA NA FESTA DA CARNE DE QUINTELA DE LEIRADO
9 de xullo, Quintela de Leirado - (Ourense)
![[A CACHENA NA FESTA DA CARNE DE QUINTELA DE LEIRADO - uploads/9/news/2015071209050233078.jpg]](/media/cache/25/9a/259add3eaf4d6e41eeb59b7cde5e4a65.jpg)
O día 9 de xullo de 2016, celebrouse en Quintela de Leirado a Festa da Cachena Ecolóxica, onde se puido degustar de diferentes formas, en empanada, “ao caldeiro” e “richada”. Á cita tivo moita expectación.
XORNADAS GASTRONÓMICAS DE RAZA VIANESA NO RESTAURANTE SANTA COMBA (LUGO)
13-28 maio 2016. Santa Comba- Lugo
![[XORNADAS GASTRONÓMICAS DE RAZA VIANESA NO RESTAURANTE SANTA COMBA (LUGO) - uploads/9/news/20160511_122301_MrlskYW.jpg]](/media/cache/b4/a1/b4a1ec0d35b16b3ee9b38318b7cbac2d.jpg)
Dende o 13 ao 28 de maio de 2016, celebráronse unhas novas xornadas gastronómicas da tenreira de raza vianesa, no restaurante parrillada Santa Comba en Lugo, habitual e con experiencia en organización destas xornadas. os ...
A GALIÑA DE MOS NA FESTA DO GALO DE CURRAL DE VILA DE CRUCES
29 de maio 2016
![[A GALIÑA DE MOS NA FESTA DO GALO DE CURRAL DE VILA DE CRUCES - uploads/9/news/10422154__n.jpg]](/media/cache/d9/d2/d9d2334d91144a2bdf89a39f55b65611.jpg)
O concello de Vila de Cruces acolleu a XXIII Festa do Galo de Curral o pasado 29 de maio e nela estivo presente, como ven sendo habitual, a nosa Galiña de Mos. Houbo venda e ...
A CARNE DE RAZA FRIEIRESA NA 2ª FESTA GASTRONÓMICA DO BECERRO ECOLÓXICO AO ESPETO
29 de maio de 2016. Viascón-Cotobade
![[A CARNE DE RAZA FRIEIRESA NA 2ª FESTA GASTRONÓMICA DO BECERRO ECOLÓXICO AO ESPETO - uploads/9/news/img-20160501-wa0005.jpg]](/media/cache/5d/24/5d24d3bd04d24c737c88842b2bb0adce.jpg)
Despois do éxito da primeira edición, o 31 de maio de 2015, celebrouse a “2ª Festa Gastronómica do Becerro Ecolóxico ó Espeto” en Viascón no concello de Cotobade, onde se puido disfrutar da excelente carne ...
OS POLIÑOS DA RAZA GALIÑA DE MOS PROTAGONISTAS NO COLEXIO CEIP DE VITE (SANTIAGO DE COMPOSTELA)
Xuño de 2016. Santiago de Compostela
![[OS POLIÑOS DA RAZA GALIÑA DE MOS PROTAGONISTAS NO COLEXIO CEIP DE VITE (SANTIAGO DE COMPOSTELA) - uploads/9/news/polinos-ceip-vite.png]](/media/cache/57/33/5733f379b07a637298686755dfda8268.jpg)
A principios do mes de xuño de 2016, naceron no colexio CEIP de Vite, en Santiago de Compostela, varios poliños da raza Galiña de Mos. Durante 21 días incubáronse ovos, podendo seguir os alumnos a ...
AS RAZAS AUTÓCTONAS PROTAGONISTAS NO CEIP FRANCISCO LOPEZ ESTRADA , NO BARQUEIRO- MAÑÓN. A CORUÑA
3 DE XUÑO DE 2016. O Barqueiro (A Coruña)
![[AS RAZAS AUTÓCTONAS PROTAGONISTAS NO CEIP FRANCISCO LOPEZ ESTRADA , NO BARQUEIRO- MAÑÓN. A CORUÑA - uploads/9/news/img_20160603_155858.jpg]](/media/cache/f0/9f/f09f50162804d5064561b307eea4c7a2.jpg)
O venres tres de xuño, impartimos unha charla didáctica para os rapaces do CEIP Francisco López do Barqueiro (A Coruña). Levóuselles abundante información de tódalas nosas razas autóctonas, como se crían para que serven e ...
IV XORNADAS GASTRONÓMICAS CORDEIRO DE OVELLA GALEGA NO RESTAURANTE RÍO LEA
Castro Ribeiras de Lea, 3-19 de xuño de 2016
![[IV XORNADAS GASTRONÓMICAS CORDEIRO DE OVELLA GALEGA NO RESTAURANTE RÍO LEA - uploads/9/news/iv-xornadas-rio-lea-cordeiro_YhLwXPS.png]](/media/cache/24/44/244493cf7a758c5c745eee7320862bbe.jpg)
Puidemos gozar novamente da carne de cordeiro de Ovella Galega nas IV Xornadas Gastronómicas desta raza que se celebraron do 3 ao 19 de xuño de 2016 no restaurante Río Lea, en Castro de Riberas ...
CELEBROUSE A III EDICIÓN DA CARNE DA TENREIRA CACHENA EN VILAMARÍN (OURENSE)
4 de xuño de 2016. Vilamarín-Ourense
![[CELEBROUSE A III EDICIÓN DA CARNE DA TENREIRA CACHENA EN VILAMARÍN (OURENSE) - uploads/9/news/festa-vilamarin-cachena.jpg]](/media/cache/9b/9f/9b9f7987c3ad25575c6f191d229e0801.jpg)
Celebrouse en Pazos do Monte no Concellos Ourensán de Vilamarín a terceira edición da festa adicada á tenreira Cachena. A carne preparada por “Malé”, presentouse en distintas preparacións, en empanada, ao caldeiro, carne richada. A ...