Limpar
uploads/9/news/img-20180608-wa0100.jpg

NOVO CONVENIO 2018 ABANCA-BOAGA

Xuño 2018.

ABANCA e a Federación de razas autóctonas de Galicia (Boaga) renovaron o convenio financiero, co obxectivo de impulsar, fundamentalmente a través do crédito, a viabilidade económica do primario galego. Este convenio é a continuación do asinado ...


Ler Máis »

uploads/9/news/logo_semana_verde.jpg

SEMANA VERDE -SALIMAT 2018

Do 7 ao 10 de xuño de 2018

  7 ao 10 de xuño,vaise celebrar unha nova edición da Feira Internacional Semana Verde de Galicia, esta xa é a 41ª edición, e tamén se celebra o 22º salón de alimentación do Atlántico- SALIMAT.  ...


Ler Máis »

uploads/9/news/32073147_1195626563900594_4944344940743229440_n.jpg

PROMOCIÓN DAS NOSAS RAZAS AUTÓCTONAS NO COLEXIO MONTE BALIÑO DE PANTÓN.

8 de maio 2018. Pantón (Lugo)

O 8 de maio, Ramón Vázquez (criador das razas Cachena, Ovella Galega e Galiña de Mos e operador autorizado para o logotipo 100% Raza Autóctona),participou no programa de radio “Monforte na Onda” e foi entrevistado ...


Ler Máis »

uploads/9/news/moexmu.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS PARTICIPARON NA MOEXMU DE MUIMENTA

6-8 Abril 2018. Muimenta (Lugo)

Do 6 ao 8 de abril de 2018, estivemos na MOEXMU a mostra de exposicións de Muimenta (Lugo) a representar ás nosas razas autóctonas galegas. Ainda que o tempo desluciu a feira, o público interesouse ...


Ler Máis »

uploads/9/news/27540635_1127845350678716_2938740176933752824_n.jpg

GRAN ÉXITO DAS RAZAS AUTÓCTONAS EN XANTAR

31 xaneiro ao 4 de febreiro 2018. Ourense

Na Feira de Turismo Gastronómico Xantar, que se celebrou en Ourense do 31 de xaneiro ao 4 de febreiro, a Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, contou cun restaurante atendido polo equipo do cociñeiro Antonio ...


Ler Máis »

uploads/9/news/27500286_1127827760680475_4670858832054325869_o.jpg

OS CRIADORES DAS RAZAS AUTÓCTONAS PROTAGONISTAS NO XANTAR

31 xaneiro 4 de febreiro 2018. Ourense

No stand de Boaga participaron produtores de razas autóctonas con venda de produto e asesoramento das súas marcas. Ofrecemos durante os cinco días de feira información sobre as razas autóctonas e asesoramento para a creación ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img-20180203-wa0020.jpg

ESTIVEMOS PRESENTES NA "I FEIRA DE RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS DA MARIÑA" NO VALADOURO.

3 de febreiro de 2018. O Valadouro (Lugo)

No concello do Valadouro, na provincia de Lugo, celebrouse o sábado 3 de febreiro a primeira edición dunha nova Feira de Razas Autóctonas. Baixo unha carpa concentrouse un importante número de cabezas de gando bovino, ...


Ler Máis »

uploads/9/news/27750533_1131597223636862_5257409045412931105_n.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES NUNHA NOVA EDICIÓN DA FEIRA DO GRELO NAS PONTES.

10-11 FEBREIRO 2018. AS PONTES DE GARCÍA RODRÍGUEZ (A CORUÑA)

Os días 10 e 11 de febreiro celebrouse no concello das Pontes de García Rodríguez unha nova edición da Feira do Grelo. Paralelamente realizouse unha mostra de razas autóctonas na que participaron os criadores Michiel ...


Ler Máis »

ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE OURENSE

uploads/9/news/portada-cocinando-coas-razas-autoctonas.jpg

05.06.2013. Este sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu receitario Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da cidade. A continuación, a autora asinará exemplares nas casetas das librerías onde se vende esta publicación.

O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación coma o mellor libro de cociña sostible de España.

Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.

Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo.


|
| © Boaga 2020