Limpar
uploads/9/news/51695112_1402442736552308_6527982387316391936_n.jpg

OTRO AÑO MÁS, LAS AUTÓCTONAS FUERON PROTAGONISTAS EN XANTAR.

6-10 Febrero de 2019. Expourense (Ourense)

El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand ...


Ler Máis »

uploads/9/news/20190206_220052.jpg

LOS CRIADORES DE LAS RAZAS AUTÓCTONAS PROTAGONISTAS EN XANTAR

6-10 Febrero de 2019. Expourense (Ourense)

Especial mención para los produtores de razas autóctonas que participaron en el stand de Boaga, con venta de producto y promoción de sus marcas comerciales durante los cinco días de feria. Ganadería Juan M Lage ...


Ler Máis »

uploads/9/news/50668157_2185526631507512_3247307103286591488_n.jpg

LAS RAZAS AUTÓCTONAS GALLEGAS ESTUVIERON EN O VALADOURO

2 de febrero 2018. O Valadouro (Lugo)

El sábado 2 de febrero se celebró la "II Feira de Razas Autóctonas Galegas da Mariña", en O Valadouro. Allí estuvimos con stand y junto a los criadores de nuestras razas autóctonas gallegas. Los criadores ...


Ler Máis »

uploads/9/news/taller-coinnovando-6.jpg

BOAGA PARTICIPOU NO TALLER SOBRE GRUPOS OPERATIVOS EN SANTIAGO

16 novembro 2018. Santiago de Compostela

O 16 de novembro de 2018, participamos no taller “Coinnovando en el Sector Agrario y Forestal en Europa”, que se celebrou na sede do Feuga en Santiago de Compostela. Tratouse dunha xornada onde se trataron ...


Ler Máis »

uploads/9/news/olym3938jpeg.jpg

BOAGA PREMIO DE CULTURA GASTRONÓMICA 2018

3 de novembro de 2018. Vigo

Este ano 2018, fomos premiados na XLI edición dos Premios da Crítica de Galicia da modalidade de Cultura Gastronómica. O labor de criadores e técnicos, que con esforzo e ilusión veñen facendo xa dende o ...


Ler Máis »

uploads/9/news/41222179_1301393653323884_116674607661973504_n.jpg

AS AUTÓCTONAS ESTIVERON NA FEIRA TRADICIONAL DOS REMEDIOS EN PONTEAREAS

08 de setembro de 2018. Ponteareas (Pontevedra)

A VII  Feira Tradicional do Remedios celebrada o 8 de setembro en Ponteareas, contou coa presenza das razas Cabra Galega, Ovella Galega e Galiña de Mos, da man dos criadores Miguel Amaro, Alejandro Collazo e ...


Ler Máis »

uploads/9/news/41968636_1306053892857860_6493459715069050880_n.jpg

A CABRA GALEGA ESTIVO OUTRO ANO MAIS EN MERLÁN

16 SETEMBRO 2018. MERLÁN (CHANTADA-LUGO)

Estivemos o 16 de setembro de 2018 nunha nova edición da Festa da Cabra de Merlán organizada pola Asociación de Veciños de Santo Tomé de Merlán, en Chantada, cun stand repartindo abundante información sobre a ...


Ler Máis »

uploads/9/news/42439007_1310036965792886_3894398597067702272_n.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS ESTIVERON NA FEIRA DO POLDRO EN MURAS

23 setembro 2018. Muras (Lugo)

O pasado 23 de setembro, as razas autóctonas estiveron na Feira do Poldro e do Gando de monte, en Muras. Alí estivemos cun posto promocionando, asesorando e repartindo abundante información sobre as nosas razas autóctonas. ...


Ler Máis »

ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE OURENSE

uploads/9/news/portada-cocinando-coas-razas-autoctonas.jpg

05.06.2013. Este sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu receitario Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da cidade. A continuación, a autora asinará exemplares nas casetas das librerías onde se vende esta publicación.

O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación coma o mellor libro de cociña sostible de España.

Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.

Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo.


|
| © Boaga 2021