Limpar
uploads/9/news/20180927_140542.jpg

PRESENTADOS VARIOS TRABALLOS CIENTÍFICOS SOBRE AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS

26-29 setembro 2018. Murcia

Con motivo da celebración do XI Congreso Ibérico Sobre Recursos Genéticos Animales, celebrado en Murcia do 26 ao 28 de setembro, presentáronse varios traballos científicos sobre as nosas razas autóctonas. Neste congreso disertouse sobre as ...


Ler Máis »

uploads/9/news/fot-desfile-pita_ovella_cabra.jpg

CONCURRIDO DESFILE DE GANDO POLAS RÚAS DE LUGO

6 de Outubro 2018. Lugo

As rúas do centro da cidade de Lugo, asistiron o pasado 6 de outubro a un desfile de gando polas rúas do centro da cidade, co que daba comezo outra edición da feira Expolugo. Entre ...


Ler Máis »

uploads/9/news/0-fot-criadores_familia.jpg

EXPOSICIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS E RESULTADOS DO VI CONCURSO-EXPOSICIÓN MONOGRÁFICO PROVINCIAL DA RAZA GALIÑA DE MOS.

6-7 Outubro 2018. LUgo

Os días 6 e 7 de outubro celebrouse unha nova edición de Expolugo A Rural. Contou cunha importante exposición de gando procedente de explotacións da provincia de Lugo, no que houbo exemplares das razas bovinas ...


Ler Máis »

uploads/9/news/44027741_2019322878127889_7029831895466639360_n.jpg

AS RAZAS OVELLA GALEGA E GALIÑA DE MOS ESTARÁN PRESENTES NA NOVA GRANXA ESCOLA “A CAPILLA” EN LENTELLAIS

12 outubro 2018. O Bolo (Ourense)

O venres 12 de outubro, presentouse a nova Granxa Escola “A CAPILLA”, na parroquia de Lentellais en O Bolo (Ourense). Esta granxa escola,  é propiedade de María Elisa Camino Leiro, criadora das razas Ovella Galega ...


Ler Máis »

uploads/9/news/fot-muras-2017.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS ESTARÁN NA XXXI FEIRA DO POLDRO EN MURAS

23 setembro 2018. Muras (Lugo)

Este domingo celébrase a tradicional "Feira do Poldro e do Gando do Monte" en Muras. Como tódolos anos, a feira comezará ás 10:00h no monte da Gañidoira con varias actividades. Alí estaremos, cun posto onde ...


Ler Máis »

uploads/9/news/maceda-1.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS ESTIVERON EN MACEDA

15 agosto 2018. Maceda (Ourense)

O 15 de agosto, o lugar escollido para a exposición de gando das distintas razas autóctonas de Galicia que se celebrou con motivo da Feira Medieval de Maceda, foi a carballeira que rodea o Castelo ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img-20180610-wa0024.jpg

ÉXITO DE COMERCIALIZACIÓN DAS RAZAS AUTÓCTONAS EN SALIMAT 2018

7-10 de xuño 2018. Silleda- Pontevedra

No Salón da Alimentación do Atlantico, que se celebrou en Semana Verde, na zona "DE NOS A VOS" espuxeron productos 100% RAZA AUTÓCTONA, os seguintes criadores: (ENLACE FOTOS STANDS CRIADORES RAZAS AUTÓCTONAS E SALIMAT.) ·         “GANADERÍA ...


Ler Máis »

uploads/9/news/20180610_133525.jpg

UN ANO MÁIS ÉXITO ROTUNDO NO RESTAURANTE TAPIRAZAS

7-10 de xuño 2018. Silleda- Pontevedra

Este ano o restaurante Tapirazas foi un fervedoiro de comensais!, tanto que nos 4 días das degustacións superáronse as previsións de anos anteriores, e agotouse a mercancía. Aoredor de 1000 menús foron servidos polo cociñeiro ...


Ler Máis »

PRESENTACIÓN DO RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE PONTEVEDRA

uploads/9/news/portada_autoctonas_1.jpg

23.05.2013. Mañá, sábado 25 de maio, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu libro de receitas Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Pontevedra. A continuación, a autora firmará exemplares na caseta da Libraría Pedreira.

O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación como o mellor libro de cociña sostible de España.

Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.

Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo. O denominador común de todas as receitas de Cociñando coas razas autóctonas é a sinxeleza, xa que se poden facer cuns poucos ingredientes coñecidos e asequibles, “que todo o mundo ten no refrixerador”.

Este é o primeiro libro da autora pontevedresa, cuxa presentación oficial tivo lugar o pasado xuño no Salon de Alimentación do Atlántico (Salimat). Neste acto, Rocío puntualizaba que “cando un produto é bo non se necesita moito condimento”.


|
| © Boaga 2021