El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand ...
Especial mención para los produtores de razas autóctonas que participaron en el stand de Boaga, con venta de producto y promoción de sus marcas comerciales durante los cinco días de feria. Ganadería Juan M Lage ...
El sábado 2 de febrero se celebró la "II Feira de Razas Autóctonas Galegas da Mariña", en O Valadouro. Allí estuvimos con stand y junto a los criadores de nuestras razas autóctonas gallegas. Los criadores ...
O 16 de novembro de 2018, participamos no taller “Coinnovando en el Sector Agrario y Forestal en Europa”, que se celebrou na sede do Feuga en Santiago de Compostela. Tratouse dunha xornada onde se trataron ...
Este ano 2018, fomos premiados na XLI edición dos Premios da Crítica de Galicia da modalidade de Cultura Gastronómica. O labor de criadores e técnicos, que con esforzo e ilusión veñen facendo xa dende o ...
A VII Feira Tradicional do Remedios celebrada o 8 de setembro en Ponteareas, contou coa presenza das razas Cabra Galega, Ovella Galega e Galiña de Mos, da man dos criadores Miguel Amaro, Alejandro Collazo e ...
Estivemos o 16 de setembro de 2018 nunha nova edición da Festa da Cabra de Merlán organizada pola Asociación de Veciños de Santo Tomé de Merlán, en Chantada, cun stand repartindo abundante información sobre a ...
O pasado 23 de setembro, as razas autóctonas estiveron na Feira do Poldro e do Gando de monte, en Muras. Alí estivemos cun posto promocionando, asesorando e repartindo abundante información sobre as nosas razas autóctonas. ...
23.05.2013. Mañá, sábado 25 de maio, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu libro de receitas Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Pontevedra. A continuación, a autora firmará exemplares na caseta da Libraría Pedreira.
O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación como o mellor libro de cociña sostible de España.
Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.
Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo. O denominador común de todas as receitas de Cociñando coas razas autóctonas é a sinxeleza, xa que se poden facer cuns poucos ingredientes coñecidos e asequibles, “que todo o mundo ten no refrixerador”.
Este é o primeiro libro da autora pontevedresa, cuxa presentación oficial tivo lugar o pasado xuño no Salon de Alimentación do Atlántico (Salimat). Neste acto, Rocío puntualizaba que “cando un produto é bo non se necesita moito condimento”.