Limpar

PUBLICADA A ÚLTIMA MODIFICACIÓN DE RESOLUCIÓN DAS AXUDAS A EXTENSIVO

DOG nº 74, do mércores 16 de abril de 2014.
[PUBLICADA A ÚLTIMA MODIFICACIÓN DE RESOLUCIÓN DAS AXUDAS A EXTENSIVO  - uploads/9/news/caratula-anuncio-16-de-abril-de-2014_1.png]
Estas axudas foran convocadas na Resolución do 31 de decembro de 2013 (orde 3 de abril de 2013), destinadas ao fomento de sistemas de produción de razas gandeiras autóctonas en réxime extensivo. Nesta última modificación ...
Ler Máis »

ABERTO O PRAZO DE SOLICITUDE PARA AS AXUDAS PAC 2014

DATA LÍMITE: 15 MAIO 2014
[ABERTO O PRAZO DE SOLICITUDE PARA AS AXUDAS PAC 2014 - uploads/9/news/caratula-axudas-pac-2014.png]
Está aberto o prazo de solicitude PAC 2014. ORDE do 18 de febreiro de 2014 pola que se regula a aplicación dos pagamentos directos á agricultura e á gandaría e das axudas ao desenvolvemento rural ...
Ler Máis »

O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” TAMÉN SE PRESENTARÁ NA FEIRA DO LIBRO DA CORUÑA

[O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” TAMÉN SE PRESENTARÁ NA FEIRA DO LIBRO DA CORUÑA - uploads/9/news/portada_autoctonas_3.jpg]
29.07.2013. Este xoves 1 de agosto, ás 18.30 horas, Rocío Garrido Caramés, acompañada por membros do equipo técnico da Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Baoga presentará o seu libro de receitas Cociñando coas razas autóctonas ...
Ler Máis »

PUBLICADO O REAL DECRETO 505/2013 QUE REGULA O USO DO LOGOTIPO "RAZA AUTÓCTONA" NOS PRODUTOS DE ORIXE ANIMAL

[PUBLICADO O REAL DECRETO 505/2013 QUE REGULA O USO DO LOGOTIPO "RAZA AUTÓCTONA" NOS PRODUTOS DE ORIXE ANIMAL - uploads/9/news/logo_raza_autoctona-680x334_1.jpg]
Hoxe día 24 de xullo de 2013, publicouse no BOE , o Real Decreto 505/2013, de 28 de junio, por el que se regula el uso del logotipo “raza autóctona” en los productos de origen ...
Ler Máis »

ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE VIGO

[ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE VIGO - uploads/9/news/portada_autoctonas_2.jpg]
03.07.2013. Este domingo 7 de xullo, ás 19.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu libro de receitas Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Vigo, na Alameda - Praza de Compostela. Posteriormente ...
Ler Máis »

XORNADAS TÉCNICAS DAS RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA EN PERIGO DE EXTINCIÓN NA 36ª SEMANA VERDE DE GALICIA

[XORNADAS TÉCNICAS DAS RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA EN PERIGO DE EXTINCIÓN NA 36ª SEMANA VERDE DE GALICIA - uploads/9/news/cartel_xornadas_1.jpg]
06.06.2013. Este ano, Boaga organiza as Xornadas Técnicas das Razas Autóctonas de Galicia en Perigo de Extinción no marco da 36ª Semana Verde de Galicia. Terán lugar no recinto Feira Internacional de Galicia de Silleda ...
Ler Máis »

ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE OURENSE

[ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE OURENSE - uploads/9/news/portada-cocinando-coas-razas-autoctonas_1.jpg]
05.06.2013. Este sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu receitario Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da cidade. A continuación, ...
Ler Máis »

As razas autóctonas galegas terán un papel protagonista na Semana Verde

[As razas autóctonas galegas terán un papel protagonista na Semana Verde - uploads/9/news/dsc_0406.jpg]
29.05.2013. O recinto feiral de Silleda acollerá do 13 ao 16 de xuño a 36º Semana Verde de Galicia, unha edición na que as razas autóctonas galegas en perigo extinción serán sen dúbida as protagonistas ...
Ler Máis »

OTRO AÑO MÁS, LAS AUTÓCTONAS FUERON PROTAGONISTAS EN XANTAR.

6-10 Febrero de 2019. Expourense (Ourense)
[OTRO AÑO MÁS, LAS AUTÓCTONAS FUERON PROTAGONISTAS EN XANTAR. - uploads/9/news/51695112_1402442736552308_6527982387316391936_n.jpg]

El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand atendido por técnicos y criadores y un restaurante con un menú hecho a partir de productos de nuestras razas elaborado y atendido por el cocinero Antonio Díaz y el equipo del “Andarubel Fragas do Eume”.

Por segundo año consecutivo se llenó tódolos días para degustar un menú hecho con productos de nuestras razas autóctonas. Suculencias entre las que se encontraban platos como,empanada artesá de Galo de raza Galiña de Mos, carpaccio de raza Cachena e Caldelá, croquetas de raza Frieiresa, rigatoni de goulash de raza Caldelá e Vianesa, cordeiro asado de raza Ovella Galega, entrecosto de raza Caldelá e Limiá, y el postre flan de ovo de raza Galiña de Mos.

Todo el trabajo de criadores, técnicos e del equipo del restaurante “Andarubel”, fue premiado con el reconocimiento al “Mejor stand-restaurante Xantar 2019”.

Desde la federación, BOAGA, hicimos un vídeo promocional que podeis ver en el siguiente enlace: https://vimeo.com/316045019

Además los medios de comunicación y las redes sociales también se hicieron eco de tal acontecimiento, con numerosas entrevistas y publicaciones.

A continuación, se puede descargar una muestra de las imágenes y momentos más señalados durante los cinco días de feria.