Limpar

CATRO CRIADORES DAS NOSAS RAZAS PARTICIPARON NAS X XORNADAS DE RAZAS AUTÓCTONAS ESPAÑOLAS ORGANIZADAS POR FEDERAPES.

Decembro 2015-Ourense
[CATRO CRIADORES DAS NOSAS RAZAS PARTICIPARON NAS X XORNADAS DE RAZAS AUTÓCTONAS ESPAÑOLAS ORGANIZADAS POR FEDERAPES. - uploads/9/news/img_3513.jpg]

O día 10 de decembro celebráronse en Ourense as X xornadas de razas autóctonas españolas na que se abordaron distintos temas sobre a situación das razas autóctonas en perigo de extinción, e onde participaron en ...

Ler Máis »

ÉXITO DAS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NO EXPOLUGO 2015

Lugo. días 3 e 4 de outubro de 2015
[ÉXITO DAS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NO EXPOLUGO 2015 - uploads/9/news/expolugo-2015-modificado.jpg]
Os días 3 e 4 de outubro e con motivo das festas de San Froilán, celebrouse en Lugo outra edición da feira Expolugo Mostra Gandeira 2015, no Pazo de Feiras e Congresos de Lugo Celebráronse ...
Ler Máis »

AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS E OS SEUS PRODUTOS SERÁN AS PROTAGONISTAS NA FEIRA EXPOLUGO 2015

Lugo. días 3 e 4 de outubro de 2015
[AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS E OS SEUS PRODUTOS SERÁN AS PROTAGONISTAS NA FEIRA EXPOLUGO 2015 - uploads/9/news/cartel-expolugo-2015-724x1024.jpg]

Este fin de semana, e con motivo das festas de San Froilán, os días 3 e 4 de outubro vaise celebrar en Lugo outra edición da feira EXPOLUGO, sito no Pazo de Feiras e Congresos ...

Ler Máis »

AS AUTÓCTONAS NA FESTA MEDIEVAL DE MACEDA

SÁBADO, 15 DE AGOSTO DE 2015
[AS AUTÓCTONAS NA FESTA MEDIEVAL DE MACEDA - uploads/9/news/cartel-festa-medieval-maceda15.jpg]

As autóctonas de Maceda tamén quixeron participar desta Festa Medieval. O Concello de Maceda conta con máis de unha ducia de explotacións adicadas a cría de razas autóctonas en perigo de extinción. A implantación de ...

Ler Máis »

PRODUTO VENDIDO EN SALIMAT

[PRODUTO VENDIDO EN SALIMAT - uploads/9/news/dsc_0045.jpg]

O 19º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT pechaba con unha importante afluencia de público especialmente na xornada do domingo día 15. Os visitantes podían mercar, nos stands que puxemos a disposición dos nosos gandeiros, carne ...

Ler Máis »

TAPIRAZAS. NOVO ÉXITO DE PARTICIPACIÓN

[TAPIRAZAS. NOVO ÉXITO DE PARTICIPACIÓN - uploads/9/news/dsc_0097.jpg]

Un ano máis, a federación puxo a disposición de todo o público da Semana Verde o restaurante TAPIRAZAS, exclusivamente adicado ás autóctonas. Co bo sabor de boca que nos deixou a pasada edición, desta volta fomos ...

Ler Máis »

MENÚ DEGUSTACIÓN DE AUTÓCTONAS NO TAPIRAZAS

[MENÚ DEGUSTACIÓN DE AUTÓCTONAS NO TAPIRAZAS - uploads/9/news/mjawec0tms0wlxvwbg9hzhmvos9uzxdzl2ltz185mtmzlmpwzw1.jpg]

BOAGA presenta por terceiro ano consecutivo TapiRazas, un restaurante de tapas ubicado como en pasadas edicións no interior do pavillón nº 1 do recinto feiral de Silleda. Donde o cociñeiro Antonio Díaz Calvo (de restaurante ...

Ler Máis »

AS RAZAS AUTÓCTONAS PARTÍCIPES NA XORNADA SOBRE BOSQUES SOSTIBLES E GASTRONOMÍA GALEGA.

Centro Superior de Hostelería de Galicia. Santiago. 06/05/2015
[AS RAZAS AUTÓCTONAS PARTÍCIPES NA XORNADA SOBRE BOSQUES SOSTIBLES E GASTRONOMÍA GALEGA. - uploads/9/news/dscn9833.jpg]
O mércores 6 de mayo impartiuse una xornada sobre “Bosques Sostenibles y Gastronomía Gallega. PEFC, garantía de trazabilidad de los productos del bosque”, na Escola Superior de Hostelería de Galicia en Santiago de Compostela. O encontro foi ...
Ler Máis »

BOAGA PREMIO DE CULTURA GASTRONÓMICA 2018

3 de novembro de 2018. Vigo
[BOAGA PREMIO DE CULTURA GASTRONÓMICA 2018 - uploads/9/news/olym3938jpeg.jpg]

Este ano 2018, fomos premiados na XLI edición dos Premios da Crítica de Galicia da modalidade de Cultura Gastronómica.

O labor de criadores e técnicos, que con esforzo e ilusión veñen facendo xa dende o ano 2001, momento en que se constitúen as asociacións de criadores das razas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá, Vianesa, Ovella Galega, Galiña de Mos e Cabra Galega, e á federación, BOAGA, foi premiado e recoñecido nestes prestixios Premios da Crítica Galicia, que se instituen coa finalidade de facer público o recoñecemento que, dentro do marco xeral da cultura galega, merezan os labores individuais ou colectivos que cada ano cristalicen en achegas relevantes para os diversos ámbitos da creación cultural e da investigación en Galicia.

O xurado, que estivo formado por Alberto González Prelcic, cociñeiro, en representación do Grupo Nove, gañador da edición anterior; Teresa Cuíñas Lavandeira, xornalista da TVG; Taciana Díaz Mariño, xornalista; Manuel Hermo Piñeiro, profesor da escola de Hostelaría de Pontevedra; María Mosquera Leal, e-asesora, colaboradora da revista Benbo; Alejandro Rubín Carballo, director de Expourense e Luís Marconi Suárez, secretaría, en representación da APCG, acordou conceder o premio de cultura gastronómica 2018, de entre tódalas propostas presentadas, á Federación de Razas Autóctonas de Galicia (Boaga), por “ter impacto en todo o territorio, asentar poboación en contornas rurais, incorporar xente nova ao traballo gandeiro, coidar colateralmente do medio ambiente e facer chegar o produto aos mercados máis selectos de España”.

Este premio foi un recoñecemento por potenciar e ser reflexo de riqueza, innovación, compromiso e posta en valor da identidade gastronómica de Galicia. Representando todo o proceso que vai dende a produción ata o prato, ademáis de recuperar ás razas autóctonas galegas e os produtos propios e únicos da nosa terra.

O prestixioso galardón, foi outorgado en anteriores edicións a entidades coma Grupo Cuevas, Artesáns da Pesca e no pasado ano ao Grupo Nove. Recolleu o premio en nome de BOAGA, o Director Técnico das asociacións de criadores das razas bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa, D. Juan José Lama López.

Os outros dous finalistas foron Terras da Mariña, Sociedade Cooperativa Galega e Mexillón de Galicia D. Orixe Protexida.

Máis imaxes no seguinte enlace PREMIOS DA CRÍTICA DE GALICIA 2018