LAS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES EN FIPORCO 2019 (SARRIA)
16 febrero 2019. Sarria (Lugo)
El 16 de febrero, estuvimos en Sarria, en la "Fiporco- III Feira Internacional do Cerdo e os seus produtos", promocionando y representando a las razas autóctonas gallegas.
OTRO AÑO MÁS, LAS AUTÓCTONAS FUERON PROTAGONISTAS EN XANTAR.
6-10 Febrero de 2019. Expourense (Ourense)
El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand ...
LOS CRIADORES DE LAS RAZAS AUTÓCTONAS PROTAGONISTAS EN XANTAR
6-10 Febrero de 2019. Expourense (Ourense)
Especial mención para los produtores de razas autóctonas que participaron en el stand de Boaga, con venta de producto y promoción de sus marcas comerciales durante los cinco días de feria. Ganadería Juan M Lage ...
LAS RAZAS AUTÓCTONAS GALLEGAS ESTUVIERON EN O VALADOURO
2 de febrero 2018. O Valadouro (Lugo)
El sábado 2 de febrero se celebró la "II Feira de Razas Autóctonas Galegas da Mariña", en O Valadouro. Allí estuvimos con stand y junto a los criadores de nuestras razas autóctonas gallegas. Los criadores ...
BOAGA PARTICIPOU NO TALLER SOBRE GRUPOS OPERATIVOS EN SANTIAGO
16 novembro 2018. Santiago de Compostela
O 16 de novembro de 2018, participamos no taller “Coinnovando en el Sector Agrario y Forestal en Europa”, que se celebrou na sede do Feuga en Santiago de Compostela. Tratouse dunha xornada onde se trataron ...
BOAGA PREMIO DE CULTURA GASTRONÓMICA 2018
3 de novembro de 2018. Vigo
Este ano 2018, fomos premiados na XLI edición dos Premios da Crítica de Galicia da modalidade de Cultura Gastronómica. O labor de criadores e técnicos, que con esforzo e ilusión veñen facendo xa dende o ...
AS AUTÓCTONAS ESTIVERON NA FEIRA TRADICIONAL DOS REMEDIOS EN PONTEAREAS
08 de setembro de 2018. Ponteareas (Pontevedra)
A VII Feira Tradicional do Remedios celebrada o 8 de setembro en Ponteareas, contou coa presenza das razas Cabra Galega, Ovella Galega e Galiña de Mos, da man dos criadores Miguel Amaro, Alejandro Collazo e ...
A CABRA GALEGA ESTIVO OUTRO ANO MAIS EN MERLÁN
16 SETEMBRO 2018. MERLÁN (CHANTADA-LUGO)
Estivemos o 16 de setembro de 2018 nunha nova edición da Festa da Cabra de Merlán organizada pola Asociación de Veciños de Santo Tomé de Merlán, en Chantada, cun stand repartindo abundante información sobre a ...
BOAGA PREMIO DE CULTURA GASTRONÓMICA 2018
3 de novembro de 2018. Vigo
Este ano 2018, fomos premiados na XLI edición dos Premios da Crítica de Galicia da modalidade de Cultura Gastronómica.
O labor de criadores e técnicos, que con esforzo e ilusión veñen facendo xa dende o ano 2001, momento en que se constitúen as asociacións de criadores das razas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá, Vianesa, Ovella Galega, Galiña de Mos e Cabra Galega, e á federación, BOAGA, foi premiado e recoñecido nestes prestixios Premios da Crítica Galicia, que se instituen coa finalidade de facer público o recoñecemento que, dentro do marco xeral da cultura galega, merezan os labores individuais ou colectivos que cada ano cristalicen en achegas relevantes para os diversos ámbitos da creación cultural e da investigación en Galicia.
O xurado, que estivo formado por Alberto González Prelcic, cociñeiro, en representación do Grupo Nove, gañador da edición anterior; Teresa Cuíñas Lavandeira, xornalista da TVG; Taciana Díaz Mariño, xornalista; Manuel Hermo Piñeiro, profesor da escola de Hostelaría de Pontevedra; María Mosquera Leal, e-asesora, colaboradora da revista Benbo; Alejandro Rubín Carballo, director de Expourense e Luís Marconi Suárez, secretaría, en representación da APCG, acordou conceder o premio de cultura gastronómica 2018, de entre tódalas propostas presentadas, á Federación de Razas Autóctonas de Galicia (Boaga), por “ter impacto en todo o territorio, asentar poboación en contornas rurais, incorporar xente nova ao traballo gandeiro, coidar colateralmente do medio ambiente e facer chegar o produto aos mercados máis selectos de España”.
Este premio foi un recoñecemento por potenciar e ser reflexo de riqueza, innovación, compromiso e posta en valor da identidade gastronómica de Galicia. Representando todo o proceso que vai dende a produción ata o prato, ademáis de recuperar ás razas autóctonas galegas e os produtos propios e únicos da nosa terra.
O prestixioso galardón, foi outorgado en anteriores edicións a entidades coma Grupo Cuevas, Artesáns da Pesca e no pasado ano ao Grupo Nove. Recolleu o premio en nome de BOAGA, o Director Técnico das asociacións de criadores das razas bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa, D. Juan José Lama López.
Os outros dous finalistas foron Terras da Mariña, Sociedade Cooperativa Galega e Mexillón de Galicia D. Orixe Protexida.
Máis imaxes no seguinte enlace PREMIOS DA CRÍTICA DE GALICIA 2018