Limpar
uploads/9/news/img_3513.jpg

CATRO CRIADORES DAS NOSAS RAZAS PARTICIPARON NAS X XORNADAS DE RAZAS AUTÓCTONAS ESPAÑOLAS ORGANIZADAS POR FEDERAPES.

Decembro 2015-Ourense

O día 10 de decembro celebráronse en Ourense as X xornadas de razas autóctonas españolas na que se abordaron distintos temas sobre a situación das razas autóctonas en perigo de extinción, e onde participaron en ...


Ler Máis »

uploads/9/news/expolugo-2015-modificado.jpg

ÉXITO DAS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NO EXPOLUGO 2015

Lugo. días 3 e 4 de outubro de 2015

Os días 3 e 4 de outubro e con motivo das festas de San Froilán, celebrouse en Lugo outra edición da feira Expolugo Mostra Gandeira 2015, no Pazo de Feiras e Congresos de Lugo

Celebráronse distintas actividades que se poden descargar no seguinte DOCUMENTO GRÁFICO DO EXPOLUGO 2015:

  • Un desfile de gando autóctono polo centro de Lugo
  • Exposición provincial das razas Cachena, Caldelá, Vianesa, Ovella Galega e Cabra Galega
  • Celebración do III Concurso-Exposición Monográfico Provincial da Galiña de Mos, no que participaron nove criadores e un total de 42 animais.
  • Mercado Alimentario de Razas Autóctonas
  • Degustación de carne das razas autóctonas Cachena, Vianesa e Galo de Mos.

Ler Máis »

uploads/9/news/cartel-expolugo-2015-724x1024.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS E OS SEUS PRODUTOS SERÁN AS PROTAGONISTAS NA FEIRA EXPOLUGO 2015

Lugo. días 3 e 4 de outubro de 2015

Este fin de semana, e con motivo das festas de San Froilán, os días 3 e 4 de outubro vaise celebrar en Lugo outra edición da feira EXPOLUGO, sito no Pazo de Feiras e Congresos ...


Ler Máis »

uploads/9/news/cartel-festa-medieval-maceda15.jpg

AS AUTÓCTONAS NA FESTA MEDIEVAL DE MACEDA

SÁBADO, 15 DE AGOSTO DE 2015

As autóctonas de Maceda tamén quixeron participar desta Festa Medieval. O Concello de Maceda conta con máis de unha ducia de explotacións adicadas a cría de razas autóctonas en perigo de extinción. A implantación de ...


Ler Máis »

uploads/9/news/dsc_0045.jpg

PRODUTO VENDIDO EN SALIMAT

O 19º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT pechaba con unha importante afluencia de público especialmente na xornada do domingo día 15. Os visitantes podían mercar, nos stands que puxemos a disposición dos nosos gandeiros, carne ...


Ler Máis »

uploads/9/news/dsc_0097.jpg

TAPIRAZAS. NOVO ÉXITO DE PARTICIPACIÓN

Un ano máis, a federación puxo a disposición de todo o público da Semana Verde o restaurante TAPIRAZAS, exclusivamente adicado ás autóctonas. Co bo sabor de boca que nos deixou a pasada edición, desta volta fomos ...


Ler Máis »

uploads/9/news/mjawec0tms0wlxvwbg9hzhmvos9uzxdzl2ltz185mtmzlmpwzw1.jpg

MENÚ DEGUSTACIÓN DE AUTÓCTONAS NO TAPIRAZAS

BOAGA presenta por terceiro ano consecutivo TapiRazas, un restaurante de tapas ubicado como en pasadas edicións no interior do pavillón nº 1 do recinto feiral de Silleda. Donde o cociñeiro Antonio Díaz Calvo (de restaurante ...


Ler Máis »

uploads/9/news/dscn9833.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS PARTÍCIPES NA XORNADA SOBRE BOSQUES SOSTIBLES E GASTRONOMÍA GALEGA.

Centro Superior de Hostelería de Galicia. Santiago. 06/05/2015

O mércores 6 de mayo impartiuse una xornada sobre “Bosques Sostenibles y Gastronomía Gallega. PEFC, garantía de trazabilidad de los productos del bosque”, na Escola Superior de Hostelería de Galicia en Santiago de Compostela. O encontro foi dirixido a propietarios e xestores forestais, produtores, chefs e outras entidades da cadena de valor dos produtos silvestres procedentes dos bosques (setas, castañas, gando, mel….).

 


Ler Máis »

GRANDE ÉXITO DA CARNE DE AUTÓCTONAS NO RESTAURANTE TAPIRAZAS (SALIMAT 2014)

Salimat-Semana Verde 2014. Silleda (12-15 de xuño de 2014)
uploads/9/news/img_9133.jpg

No restaurante TapiRazas, propiedade da Federación de razas autóctonas de Galicia -BOAGA, fixemos degustacións de todas as nosas razas autóctonas. Os menús foron elaborados polo equipo do restaurante Andarubel- Fragas do Eume, de Pontedeume, capitaneados polo chef Antonio Díaz. O éxito foi tal que se agotou o produto previsto todos os días. O comentario resumo xeral era “está boísimo todo”.

Dende a Federación, BOAGA, queremos agradecer e felicitar a Antonio e ao seu equipo de profesionais, por querer colaborar con nos, sen eles o éxito non sería tal. Con bo produto, boa preparación, elaboración e presentación o éxito estivo garantido.

A continuación, pinchando en MENÚS TAPIRAZAS 2014, mostramos o documento gráfico de moitos dos pratos degustados e mais de distintos momentos nos 4 días que durou a feira.


|
| © Boaga 2022