Limpar
uploads/9/news/1164-d-cartel-medieval-20161.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS VOLTAN POR SEGUNDO ANO CONSECUTIVO A MACEDA

Festa Medieval de Maceda. 13 e 14 de agosto 2016

Esta fin de semana de agosto as razas autóctonas voltarán á “FESTA MEDIEVAL E GASTRONÓMICA DE EXALTACIÓN DE CARNE DE TENREIRA AUTÓCTONA DA ZONA”, onde haberá unha exposición de gando autóctono e participarán os criadores ...


Ler Máis »

uploads/9/news/imaxe-cabra-galega.png

A CABRA GALEGA E AS SÚAS PRODUCIÓNS EN VÍDEO

xullo 2016

Queremos presentarvos o novo vídeo promocional da Cabra Galega que se fixo da nosa raza autóctona. O link para poder visualizalo é o seguinte VIDEO CABRA GALEGA Ademais tamén no menú lateral dereito da páxina ...


Ler Máis »

uploads/9/news/dsc_0370.jpg

GRAN PROMOCIÓN DOS PRODUTOS DAS RAZAS AUTÓCTONAS EN SALIMAT 2016

Salimat 2016- Silleda. (9-12 xuño de 2016)

No 20º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT celebrado neste ano 2016, 15 produtores das nosas razas autóctonas presentaron os seus produtos en postos e neveiras frigoríficas para promocionar as súas propias marcas. Establecéronse moitos contactos. ...


Ler Máis »

uploads/9/news/dsc_0324.jpg

NOVO ÉXITO DAS RAZAS AUTÓCTONAS NO TAPIRAZAS

Salimat 2016. Silleda (9-12 de xuño de 2016)

O restaurante Tapirazas, organizado pola Federación de razas autóctonas de Galicia-BOAGA, na feira Semana Verde, contou durante catro días cos produtos das nosas 8 razas autóctonas. O interés foi espectacular xa que o menú se ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img_0832.jpg

EXPOSICIÓN DE ANIMAIS E RESULTADOS DOS CONCURSOS DE VACÚN SEMANA VERDE 2016

SEMANA VERDE - SILLEDA (9-12 xuño de 2016)

Durante a celebración da Feira Internacional Semana Verde de Galicia, foron moitas as actividades e promocións que se fixeron coas nosas razas autóctonas galegas. Houbo coma en anos anteriores exposición de animais vivos das razas ...


Ler Máis »

uploads/9/news/cartel_semana_verde_2016.jpg

O ESCAPARATE DAS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS.

Feira Internacional de Galicia-Silleda. do 9 ao 12 de xuño de 2016

BOAGA ven de organizar para a sección de gandeiría desta edición da FEIRA ABANCA SEMANA VERDE 2016, unha exposición de exemplares de Ovella Galega e Cabra Galega e Frieiresa. En vacuno realizaranse os seguintes concursos: ...


Ler Máis »

uploads/9/news/foto-tapirazas.jpg

TAPIRAZAS NO "20º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO" 2016

SALIMAT 2016-Pavillón 1; recinto feiral Silleda- 9-12 junio 2016

A FEDERACIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA-BOAGA EN COLABORACIÓN CO COCIÑEIRO ANTONIO DÍAZ DO RESTAURANTE ANDARUBEL, PRESENTAN NO 20º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT, UN MENÚ DEGUSTACIÓN CON RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NO TAPIRAZAS. Neste ano ...


Ler Máis »

uploads/9/news/dsc_0082.jpg

CARNE E PRODUTOS DAS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NA SEMANA VERDE DE SILLEDA 2016

SALIMAT 2016-Pavillón 1; recinto feiral Silleda- 9-12 junio 2016

Quince criadores de razas autóctonas galegas pertencentes as asociacións integradas na Federación de Razas autóctonas de Galicia - BOAGA, presentarán en exposición e venda, a carne e os produtos derivados das razas autóctonas galegas en ...


Ler Máis »

ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE OURENSE

uploads/9/news/portada-cocinando-coas-razas-autoctonas.jpg

05.06.2013. Este sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu receitario Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da cidade. A continuación, a autora asinará exemplares nas casetas das librerías onde se vende esta publicación.

O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación coma o mellor libro de cociña sostible de España.

Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.

Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo.


|
| © Boaga 2020