Limpar
uploads/9/news/img_3220.jpg

MOITOS CONTACTOS EN SALIMAT 2017

Silleda (Pontevedra). 8-11 de xuño de 2017

No Salón da Alimentación do Atlantico, que se celebrou en Semana Verde, na zona "DE NOS A VOS" expuxeron productos das razas autóctonas os seguintes criadores: (FOTOS STANDS CRIADORES RAZAS AUTÓCTONAS) ·         “GANADERÍA BALÍN” De ...


Ler Máis »

uploads/9/news/restaurante-tapirazas.jpg

ÉXITO ROTUNDO NO RESTAURANTE TAPIRAZAS

Silleda (Pontevedra). 8 ao 11 de xuño de 2017

Este ano o restaurante Tapirazas foi un fervedoiro de comensais!, tanto que nos 4 días das degustacións superáronse as previsións de anos anteriores, e agotouse a mercancía. Máis de 1000 menús foron servidos polo cociñeiro Antonio Díaz (Restaurante Andarubel). Como mostra pódense descargar as exquisitas preparacións que puideron degustar os comensais que pasaron nos 4 días da feira.

FOTOS TAPIRAZAS


Ler Máis »

uploads/9/news/video-resumo-semana-verde.png

AS RAZAS AUTÓCTONAS NA SEMANA VERDE (VÍDEO E FOTOS)

Semana Verde 2017. 8-11 xuño de 2017

No seguinte video resumo, pódense ver as actividades da Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA na Feira Internacional Semana Verde. Está editado pola canle de internet vacatv.tv de Transmedia Comunicación.

ENLACE A VÍDEO RAZAS AUTÓCTONAS ("As Razas Autóctonas Galegas na Semana Verde 2017- Vídeo Resumen)

Tamén se poden descargar fotos no enlace FOTOS PREMIADOS  SEMANA VERDE 2017

 


Ler Máis »

uploads/9/news/1.jpg

• AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS TRIUNFARON EN GANDAGRO

Silleda (Pontevedra). Do 26 ao 28 de xaneiro 2017

As razas autóctonas tiveron un gran protagonismo na feira profesional GandAgro, celebrada en Silleda. Destacaron nunha carpa habilitada específicamente, pasando máis de 20.000 persoas a visitarnos, establecendo moitos.

O sábado fixemos unha degustación de produtos 100% raza autóctona diante do noso stand,na que houbo Cecina de boi de raza Vianesa, Embutidos de raza Porco Celta , Empanada de polo de raza Galiña de Mos ,Cordeiro de raza Ovella Galega e Carne guisada de raza Cachena. Todo un éxito.


Ler Máis »

uploads/9/news/14434865_1216768185032224_2823483980460925421_o.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS E OS SEUS PRODUTOS PROTAGONISTAS NA FEIRA EXPOLUGO A RURAL 2016

Pazo de Feiras e Congresos de Lugo. 8 e 9 de outubro 2016

Este fin de semana, e con motivo das festas de San Froilán, os días 8 e 9 de outubro vaise celebrar en Lugo outra edición da feira EXPOLUGO LA RURAL, sito no Pazo de Feiras ...


Ler Máis »

uploads/9/news/feira-do-poldro-en-muras-25-de-setembro.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS NA FEIRA DO POLDRO EN MURAS

25 de setembro 2016. Muras-Lugo

Esta fin de semana, o domingo día 25, a cita é no Concello de Muras onde se vai a celebrar unha nova edición da Feira do Poldro e do Gando de Monte. Contaremos coa presencia ...


Ler Máis »

uploads/9/news/2016-09-09-212654.jpg

A CABRA GALEGA NA FEIRA DAS CABRAS DE MERLÁN 2016

18 setembro 2016. Merlán- Chantada

A cabra Galega estará o día 18 de setembro nunha nova edición da Festa da Cabra de Merlán, que igual que en anos anteriores organiza a Asociación de Veciños de Santo Tomé de Merlán, en ...


Ler Máis »

uploads/9/news/cartel-i-encontro-coa-historia.jpg

A CABRA GALEGA NO “I ENCONTRO COA HISTORIA”

Mosteiro de Caaveiro, días 20 e 21 de agosto 2016

No concello de A CAPELA van a celebrar o “I ENCONTRO COA HISTORIA. O PREÁMBULO”. Unha volta aos orixes que nesta ocasión vai a contar con exemplares de CABRA GALEGA procedentes da explotación -dun dos ...


Ler Máis »

ROCÍO GARRIDO PRESENTARÁ O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” NA FEIRA DO LIBRO DE OURENSE

uploads/9/news/portada-cocinando-coas-razas-autoctonas.jpg

05.06.2013. Este sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu receitario Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da cidade. A continuación, a autora asinará exemplares nas casetas das librerías onde se vende esta publicación.

O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, xa conta no seu haber cun dos Gourmand World Cookbook Awards de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación coma o mellor libro de cociña sostible de España.

Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.

Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo.


|
| © Boaga 2020