Limpar
uploads/9/news/img-20190907-wa0033.jpg

LAS RAZAS AUTÓCTONAS EN LA "XIII FEIRA DOS REMEDIOS" EN PONTEAREAS

07/09/2019 Ponteareas (Pontevedra)

El 7 de septiembre, estuvimos en el Ayuntamiento de Ponteareas promocionando las Razas Autóctonas gallegas en la “XIII Feira Tradicional dos Remedios”, con stand propio y participando con los criadores Roberto Louzán Alonso (con exemplares ...


Ler Máis »

uploads/9/news/1_dGkiY1p.jpg

EN UN COLEGIO DE MONFORTE NACIERON POLLITOS.

18 mayo de 2019. Monforte de Lemos (Lugo)

O 18 de maio de 2019, no colexio Ferroviario en Monforte de Lemos, naceron 14 poliños da nosa raza trala incubación feita de 18 ovos. Estivo presente o criador Ramón Vázquez, que lle falou aos ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img-20190517-wa0004.jpg

LAS RAZAS AUTÓCTONAS PARTICIPAN EN LA FEIRA RAIGAME EN VILANOVA DOS INFANTES (CELANOVA)

17 de mayo de 2019. Vilanova dos Infantes (Celanova-Ourense)

El viernes 17 de maio, día de las letras galegas, estuvimos en la XVIII ROMARÍA ETNOGRÁFICA RAIGAME, en Vilanova Dos Infantes en Celanova, dedicada este año  a las ferias de ganado tradicionales. Allí estuvimos representando ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img_20190221_125009730.jpg

ESTUVIMOS EN CIMAG-GANDAGRO

21-23 Febrero 2019. Silleda (Pontevedra)

Participamos en la feira Cimag-GandAgro, la Feria Profesional de Maquinaria, Agricultura y Ganadería que se celebró en el recinto ferial de la Fundación Semana Verde de Galicia, en Silleda. Aprovechamos la visita del Conselleiro do ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img_20190228_123558657.jpg

PARTICIPAMOS EN LA 4ª EDICIÓN DE GALICIA MARKET PLACE.

28 de febrero de 2019. Vigo (Pontevedra)

El 28 de febrero, participamos en la 4ª edición del Galicia Market place, que se celebró en el círculo de empresarios de Galicia, en Vigo. Estos encuentros, consistieron en mesas redondas, coloquios, almuerzos sectoriales, parladoiros ...


Ler Máis »

uploads/9/news/53026346_1419218208208094_5844738276904140800_n.jpg

LAS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES EN UNA NUEVA EDICIÓN DE “A FEIRA DO GRELO”

2 -3 de Marzo 2019 AS PONTES DE GARCÍA RODRÍGUEZ (A CORUÑA)

Los días 2 y 3 de marzo, se celebró en el ayuntamiento de As Pontes de García Rodríguez, la “XXXIX edición da Feira do Grelo” y paralelamente se realizó la “III mostra de razas autóctonas”, ...


Ler Máis »

uploads/9/news/51989137_1409671079162807_2573256486335545344_n.jpg

LAS RAZAS AUTÓCTONAS PRESENTES EN FIPORCO 2019 (SARRIA)

16 febrero 2019. Sarria (Lugo)

El 16 de febrero, estuvimos en Sarria, en la "Fiporco- III Feira Internacional do Cerdo e os seus produtos", promocionando y representando a las razas autóctonas gallegas.  


Ler Máis »

uploads/9/news/51695112_1402442736552308_6527982387316391936_n.jpg

OTRO AÑO MÁS, LAS AUTÓCTONAS FUERON PROTAGONISTAS EN XANTAR.

6-10 Febrero de 2019. Expourense (Ourense)

El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand ...


Ler Máis »

O RECEITARIO “COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” TAMÉN SE PRESENTARÁ NA FEIRA DO LIBRO DA CORUÑA

uploads/9/news/portada_autoctonas_3.jpg

29.07.2013. Este xoves 1 de agosto, ás 18.30 horas, Rocío Garrido Caramés, acompañada por membros do equipo técnico da Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Baoga presentará o seu libro de receitas Cociñando coas razas autóctonas na 42ª edición da Feira do Libro da Coruña, que terá lugar nos xardíns Méndez Núñez da cidade herculina e que se extenderá desde o día 1 ata o próximo 11 de agosto.

O receitario, editado pola Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, conta cun dos premios Gourmand World Cookbook de 2012, galardóns de ámbito internacional cos que se distingue a produción editorial gastronómica e que recoñeceron esta publicación como a mellor de cociña sostible de España do ano pasado.

Cociñando coas razas autóctonas inclúe receitas elaboradas pola propia autora con carnes de todas as razas autóctonas galegas en perigo de extinción: Ovella Galega, Cabra Galega, Galo Mos, Porco Celta, Cabalo de Pura Raza Galega e as bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa. No receitario tamén vén o modo de preparación de varias larpeiradas elaboradas a base de leite, ovos e queixo fresco, todos produtos secundarios derivados das devanditas razas.

Rocío Garrido Caramés (Sanxenxo, 1976) é afeccionada á cociña e editora do blog La cocina de mi abuelo.


|
| © Boaga 2020