· Pechouse una grande edición da Feira Semana Verde de Galicia. Houbo récord de participación con 51 criadores nos diferentes concursos das razas Galiña de Mos e das bovinas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá ...
No Salón da Alimentación do Atlantico, que se celebrou en Semana Verde, na zona "DE NOS A VOS" expuxeron productos das razas autóctonas os seguintes criadores: (FOTOS STANDS CRIADORES RAZAS AUTÓCTONAS) · “GANADERÍA BALÍN” De ...
Este ano o restaurante Tapirazas foi un fervedoiro de comensais!, tanto que nos 4 días das degustacións superáronse as previsións de anos anteriores, e agotouse a mercancía. Máis de 1000 menús foron servidos polo cociñeiro Antonio Díaz (Restaurante Andarubel). Como mostra pódense descargar as exquisitas preparacións que puideron degustar os comensais que pasaron nos 4 días da feira.
No seguinte video resumo, pódense ver as actividades da Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA na Feira Internacional Semana Verde. Está editado pola canle de internet vacatv.tv de Transmedia Comunicación.
ENLACE A VÍDEO RAZAS AUTÓCTONAS ("As Razas Autóctonas Galegas na Semana Verde 2017- Vídeo Resumen)
Tamén se poden descargar fotos no enlace FOTOS PREMIADOS SEMANA VERDE 2017
As razas autóctonas tiveron un gran protagonismo na feira profesional GandAgro, celebrada en Silleda. Destacaron nunha carpa habilitada específicamente, pasando máis de 20.000 persoas a visitarnos, establecendo moitos.
O sábado fixemos unha degustación de produtos 100% raza autóctona diante do noso stand,na que houbo Cecina de boi de raza Vianesa, Embutidos de raza Porco Celta , Empanada de polo de raza Galiña de Mos ,Cordeiro de raza Ovella Galega e Carne guisada de raza Cachena. Todo un éxito.
Este fin de semana, e con motivo das festas de San Froilán, os días 8 e 9 de outubro vaise celebrar en Lugo outra edición da feira EXPOLUGO LA RURAL, sito no Pazo de Feiras ...
Esta fin de semana, o domingo día 25, a cita é no Concello de Muras onde se vai a celebrar unha nova edición da Feira do Poldro e do Gando de Monte. Contaremos coa presencia ...
A cabra Galega estará o día 18 de setembro nunha nova edición da Festa da Cabra de Merlán, que igual que en anos anteriores organiza a Asociación de Veciños de Santo Tomé de Merlán, en ...
El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand atendido por técnicos y criadores y un restaurante con un menú hecho a partir de productos de nuestras razas elaborado y atendido por el cocinero Antonio Díaz y el equipo del “Andarubel Fragas do Eume”.
Por segundo año consecutivo se llenó tódolos días para degustar un menú hecho con productos de nuestras razas autóctonas. Suculencias entre las que se encontraban platos como,empanada artesá de Galo de raza Galiña de Mos, carpaccio de raza Cachena e Caldelá, croquetas de raza Frieiresa, rigatoni de goulash de raza Caldelá e Vianesa, cordeiro asado de raza Ovella Galega, entrecosto de raza Caldelá e Limiá, y el postre flan de ovo de raza Galiña de Mos.
Todo el trabajo de criadores, técnicos e del equipo del restaurante “Andarubel”, fue premiado con el reconocimiento al “Mejor stand-restaurante Xantar 2019”.
Desde la federación, BOAGA, hicimos un vídeo promocional que podeis ver en el siguiente enlace: https://vimeo.com/316045019
Además los medios de comunicación y las redes sociales también se hicieron eco de tal acontecimiento, con numerosas entrevistas y publicaciones.
A continuación, se puede descargar una muestra de las imágenes y momentos más señalados durante los cinco días de feria.