Limpar
uploads/9/news/20180927_140542.jpg

PRESENTADOS VARIOS TRABALLOS CIENTÍFICOS SOBRE AS RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS

26-29 setembro 2018. Murcia

Con motivo da celebración do XI Congreso Ibérico Sobre Recursos Genéticos Animales, celebrado en Murcia do 26 ao 28 de setembro, presentáronse varios traballos científicos sobre as nosas razas autóctonas. Neste congreso disertouse sobre as ...


Ler Máis »

uploads/9/news/fot-desfile-pita_ovella_cabra.jpg

CONCURRIDO DESFILE DE GANDO POLAS RÚAS DE LUGO

6 de Outubro 2018. Lugo

As rúas do centro da cidade de Lugo, asistiron o pasado 6 de outubro a un desfile de gando polas rúas do centro da cidade, co que daba comezo outra edición da feira Expolugo. Entre ...


Ler Máis »

uploads/9/news/0-fot-criadores_familia.jpg

EXPOSICIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS E RESULTADOS DO VI CONCURSO-EXPOSICIÓN MONOGRÁFICO PROVINCIAL DA RAZA GALIÑA DE MOS.

6-7 Outubro 2018. LUgo

Os días 6 e 7 de outubro celebrouse unha nova edición de Expolugo A Rural. Contou cunha importante exposición de gando procedente de explotacións da provincia de Lugo, no que houbo exemplares das razas bovinas ...


Ler Máis »

uploads/9/news/44027741_2019322878127889_7029831895466639360_n.jpg

AS RAZAS OVELLA GALEGA E GALIÑA DE MOS ESTARÁN PRESENTES NA NOVA GRANXA ESCOLA “A CAPILLA” EN LENTELLAIS

12 outubro 2018. O Bolo (Ourense)

O venres 12 de outubro, presentouse a nova Granxa Escola “A CAPILLA”, na parroquia de Lentellais en O Bolo (Ourense). Esta granxa escola,  é propiedade de María Elisa Camino Leiro, criadora das razas Ovella Galega ...


Ler Máis »

uploads/9/news/fot-muras-2017.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS ESTARÁN NA XXXI FEIRA DO POLDRO EN MURAS

23 setembro 2018. Muras (Lugo)

Este domingo celébrase a tradicional "Feira do Poldro e do Gando do Monte" en Muras. Como tódolos anos, a feira comezará ás 10:00h no monte da Gañidoira con varias actividades. Alí estaremos, cun posto onde ...


Ler Máis »

uploads/9/news/maceda-1.jpg

AS RAZAS AUTÓCTONAS ESTIVERON EN MACEDA

15 agosto 2018. Maceda (Ourense)

O 15 de agosto, o lugar escollido para a exposición de gando das distintas razas autóctonas de Galicia que se celebrou con motivo da Feira Medieval de Maceda, foi a carballeira que rodea o Castelo ...


Ler Máis »

uploads/9/news/img-20180610-wa0024.jpg

ÉXITO DE COMERCIALIZACIÓN DAS RAZAS AUTÓCTONAS EN SALIMAT 2018

7-10 de xuño 2018. Silleda- Pontevedra

No Salón da Alimentación do Atlantico, que se celebrou en Semana Verde, na zona "DE NOS A VOS" espuxeron productos 100% RAZA AUTÓCTONA, os seguintes criadores: (ENLACE FOTOS STANDS CRIADORES RAZAS AUTÓCTONAS E SALIMAT.) ·         “GANADERÍA ...


Ler Máis »

uploads/9/news/20180610_133525.jpg

UN ANO MÁIS ÉXITO ROTUNDO NO RESTAURANTE TAPIRAZAS

7-10 de xuño 2018. Silleda- Pontevedra

Este ano o restaurante Tapirazas foi un fervedoiro de comensais!, tanto que nos 4 días das degustacións superáronse as previsións de anos anteriores, e agotouse a mercancía. Aoredor de 1000 menús foron servidos polo cociñeiro ...


Ler Máis »

Posta de largo dos produtos derivados das razas autóctonas

uploads/9/news/foto_posta_de_largo.jpg

O 3 de novembro realizouse no recinto feiral de Silleda (Pontevedra) unha presentación de produtos gastronómicos derivados das razas autóctonas de Galicia en perigo de extinción ante máis de 180 profesionais dos sectores da hostalería, a carnicería, a venda delicatessen e o turismo, ademais de medios de comunicación. Tratouse dun acto exclusivamente profesional coorganizado pola Fundación Semana Verde de Galicia e a Consellería do Medio Rural, coa colaboración de Boaga e Puraga, co obxectivo de promocionar de forma conxunta todas as razas e impulsar o consumo e a comercialización da súa produción.

A parte máis atractiva da xornada foi a completa degustación de pratos elaborados con carnes destas razas polos alumnos do Centro Integrado de Formación Profesional Compostela, baixo a dirección do profesor Rafael Brantuas; Boaga encargouse de contactar cos criadores para abastecer aos cociñeiros das distintas pezas solicitadas. Integraron o menú estas 11 propostas culinarias: sopa de Galiña de Mos con castañas asadas, Galo de Mos en escabeche con follas frescas, tirabuzóns de presa de Porco Celta con mollo de boletos, Cordeiro de Ovella galega con mollo de améndoas, cabrito de Cabra Galega á cazadora con ceboliñas, poldro de Cabalo Galego ao viño de mencía, roastbeef de tenreira Cachena, tacos ao allo de tenreira Caldelá, tenreira Frieiresa ao caldeiro, carbonada de tenreira Limiá e carpaccio de tenreira Vianesa.

O xantar foi inaugurado polo daquela conselleiro do Medio Rural, Samuel Juárez, e conforme se ía servindo cada prato, os técnicos das asociacións de criadores de cada raza explicábanlles aos comensais as principais cualidades do produto.

O programa deste evento incluíu ademais unha serie de charlas técnicas previas á degustación. A sesión comezou cunha presentación das características morfolóxicas e cárnicas das razas autóctonas galegas a cargo do director de Boaga, José Ramón Justo Feijoo, quen na súa intervención destacou que para que exista unha demanda destes produtos é fundamental que antes se dean a coñecer.

Seguidamente interveu Constantino Bragado, mestre carniceiro do Centro Tecnolóxico da Carne (Ceteca), que falou das novas orientacións no comercio minorista de carnes e insistiu na necesidade de adaptarse aos tempos e buscar a profesionalización tanto dos gandeiros coma dos transformadores industriais e do persoal técnico das oficinas. No terceiro relatorio da mañá tamén participaron traballadores do Ceteca. Daniel Franco, responsable do Laboratorio Físico-Químico, e José Manuel Lorenzo, responsable do Laboratorio de Cromotografía, profundaron nas calidades da canal e carne das razas autóctonas galegas e nos aspectos prácticos para unha correcta maduración e conservación; tras a explicación levaron a cabo unha cata de lombo de poldro para testar a aceptación deste produto entre os consumidores.

A quenda de conferencias rematou coa cooperativa galega Monte Cabalar e a presentación que fixo dun novo salchichón preparado con carne magra de poldro e touciño de Porco Celta, salientable pola pouca cantidade de graxa, a riqueza en omega 3 e o suave sabor a caza.

Ao longo deste día, o recinto feiral mantivo unha exposición de varios exemplares de autóctonas no exterior, e da carne crúa destes animais e mais de folletos informativos, catálogos e revistas no interior das instalacións.


|
| © Boaga 2021