Os días 3 e 4 de outubro e con motivo das festas de San Froilán, celebrouse en Lugo outra edición da feira Expolugo Mostra Gandeira 2015, no Pazo de Feiras e Congresos de Lugo
Celebráronse distintas actividades que se poden descargar no seguinte DOCUMENTO GRÁFICO DO EXPOLUGO 2015:
Este fin de semana, e con motivo das festas de San Froilán, os días 3 e 4 de outubro vaise celebrar en Lugo outra edición da feira EXPOLUGO, sito no Pazo de Feiras e Congresos ...
As autóctonas de Maceda tamén quixeron participar desta Festa Medieval. O Concello de Maceda conta con máis de unha ducia de explotacións adicadas a cría de razas autóctonas en perigo de extinción. A implantación de ...
O 19º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT pechaba con unha importante afluencia de público especialmente na xornada do domingo día 15. Os visitantes podían mercar, nos stands que puxemos a disposición dos nosos gandeiros, carne ...
Un ano máis, a federación puxo a disposición de todo o público da Semana Verde o restaurante TAPIRAZAS, exclusivamente adicado ás autóctonas. Co bo sabor de boca que nos deixou a pasada edición, desta volta fomos ...
BOAGA presenta por terceiro ano consecutivo TapiRazas, un restaurante de tapas ubicado como en pasadas edicións no interior do pavillón nº 1 do recinto feiral de Silleda. Donde o cociñeiro Antonio Díaz Calvo (de restaurante ...
O mércores 6 de mayo impartiuse una xornada sobre “Bosques Sostenibles y Gastronomía Gallega. PEFC, garantía de trazabilidad de los productos del bosque”, na Escola Superior de Hostelería de Galicia en Santiago de Compostela. O encontro foi dirixido a propietarios e xestores forestais, produtores, chefs e outras entidades da cadena de valor dos produtos silvestres procedentes dos bosques (setas, castañas, gando, mel….).
O sábado día 4 de abril de 2015, celébrase a “VI Feira de Artesanía e Produtos da Zona” en Triacastela-Lugo. A partires das 10 da mañá na Praza do Consistorio, poderanse visitar os postos cos productos galegos, no que participan criadores das razas representadas nas asociacións pertencentes a BOAGA.
Ganadería Gayo (Carlos Gayo), cun posto de productos cárnicos da raza Vianesa e promoción e información sobre a raza, Roberto Raposo Díaz con exposición de animais vivos e promoción da raza Galiña de Mos e Cachenas de San Breixo (Jordi Ánguez) criador da raza Cachena e da Galiña de Mos e con promoción das razas Cachena, Galiña de Mos, Ovella Galega e Cabra Galega.
A Feira está organizada pola a Asociación de Mulleres Rurais “Tres Castros”, e a Asociación de Artesanas do Tear “Artelar” e o Concello de Triacastela.
El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand atendido por técnicos y criadores y un restaurante con un menú hecho a partir de productos de nuestras razas elaborado y atendido por el cocinero Antonio Díaz y el equipo del “Andarubel Fragas do Eume”.
Por segundo año consecutivo se llenó tódolos días para degustar un menú hecho con productos de nuestras razas autóctonas. Suculencias entre las que se encontraban platos como,empanada artesá de Galo de raza Galiña de Mos, carpaccio de raza Cachena e Caldelá, croquetas de raza Frieiresa, rigatoni de goulash de raza Caldelá e Vianesa, cordeiro asado de raza Ovella Galega, entrecosto de raza Caldelá e Limiá, y el postre flan de ovo de raza Galiña de Mos.
Todo el trabajo de criadores, técnicos e del equipo del restaurante “Andarubel”, fue premiado con el reconocimiento al “Mejor stand-restaurante Xantar 2019”.
Desde la federación, BOAGA, hicimos un vídeo promocional que podeis ver en el siguiente enlace: https://vimeo.com/316045019
Además los medios de comunicación y las redes sociales también se hicieron eco de tal acontecimiento, con numerosas entrevistas y publicaciones.
A continuación, se puede descargar una muestra de las imágenes y momentos más señalados durante los cinco días de feria.