No concello de A CAPELA van a celebrar o “I ENCONTRO COA HISTORIA. O PREÁMBULO”. Unha volta aos orixes que nesta ocasión vai a contar con exemplares de CABRA GALEGA procedentes da explotación -dun dos ...
Esta fin de semana de agosto as razas autóctonas voltarán á “FESTA MEDIEVAL E GASTRONÓMICA DE EXALTACIÓN DE CARNE DE TENREIRA AUTÓCTONA DA ZONA”, onde haberá unha exposición de gando autóctono e participarán os criadores ...
Queremos presentarvos o novo vídeo promocional da Cabra Galega que se fixo da nosa raza autóctona. O link para poder visualizalo é o seguinte VIDEO CABRA GALEGA Ademais tamén no menú lateral dereito da páxina ...
No 20º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT celebrado neste ano 2016, 15 produtores das nosas razas autóctonas presentaron os seus produtos en postos e neveiras frigoríficas para promocionar as súas propias marcas. Establecéronse moitos contactos. ...
O restaurante Tapirazas, organizado pola Federación de razas autóctonas de Galicia-BOAGA, na feira Semana Verde, contou durante catro días cos produtos das nosas 8 razas autóctonas. O interés foi espectacular xa que o menú se ...
Durante a celebración da Feira Internacional Semana Verde de Galicia, foron moitas as actividades e promocións que se fixeron coas nosas razas autóctonas galegas. Houbo coma en anos anteriores exposición de animais vivos das razas ...
BOAGA ven de organizar para a sección de gandeiría desta edición da FEIRA ABANCA SEMANA VERDE 2016, unha exposición de exemplares de Ovella Galega e Cabra Galega e Frieiresa. En vacuno realizaranse os seguintes concursos: ...
A FEDERACIÓN DE RAZAS AUTÓCTONAS DE GALICIA-BOAGA EN COLABORACIÓN CO COCIÑEIRO ANTONIO DÍAZ DO RESTAURANTE ANDARUBEL, PRESENTAN NO 20º SALÓN DE ALIMENTACIÓN DEL ATLÁNTICO-SALIMAT, UN MENÚ DEGUSTACIÓN CON RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NO TAPIRAZAS. Neste ano ...
El Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebró en Ourense del 6 al 10 de febrero, contó con amplia presencia de las razas autóctonas. La Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tuvo un stand atendido por técnicos y criadores y un restaurante con un menú hecho a partir de productos de nuestras razas elaborado y atendido por el cocinero Antonio Díaz y el equipo del “Andarubel Fragas do Eume”.
Por segundo año consecutivo se llenó tódolos días para degustar un menú hecho con productos de nuestras razas autóctonas. Suculencias entre las que se encontraban platos como,empanada artesá de Galo de raza Galiña de Mos, carpaccio de raza Cachena e Caldelá, croquetas de raza Frieiresa, rigatoni de goulash de raza Caldelá e Vianesa, cordeiro asado de raza Ovella Galega, entrecosto de raza Caldelá e Limiá, y el postre flan de ovo de raza Galiña de Mos.
Todo el trabajo de criadores, técnicos e del equipo del restaurante “Andarubel”, fue premiado con el reconocimiento al “Mejor stand-restaurante Xantar 2019”.
Desde la federación, BOAGA, hicimos un vídeo promocional que podeis ver en el siguiente enlace: https://vimeo.com/316045019
Además los medios de comunicación y las redes sociales también se hicieron eco de tal acontecimiento, con numerosas entrevistas y publicaciones.
A continuación, se puede descargar una muestra de las imágenes y momentos más señalados durante los cinco días de feria.