17.04.2013. A prevención de riscos laborais no sector agrogandeiro e forestal galego será unha das novidades que ofrece este ano Previsel, o oitavo Salón da Prevención e Seguridade Laboral que se celebra en Expourense os días 25 e 26 de abril.
12.04.2013. A Asociación de Empresarios de Turismo do Eume (Tureume), en colaboración coa Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, porá en marcha o próximo venres 12 de abril unha nova edición das Xornadas Gastronómicas da ...
8.11.2013. O pasado 23 de marzo, o establecemento de turismo rural Casa da Roxa (www.casadaroxa.com), situada en Vilaronte, Foz (Lugo) organizou unhas xornadas gastronómicas que tiveron como protagonista a Ovella Galega. Nestas xornadas os asistentes puideron degustar un menú no que o plato principal foi o cordeiro leitón de Ovella Galega con ensalada e patacas.
3.04.2013. O 6 de abril celebrarase na praza da Vila de Sarria (Lugo) a Feira da Sala e Produtos da Comarca. Este evento, organizado polo GDR 6–Asociación Os Sete Castros, contará coa presenza da raza Cachena a través da gandería Cachenas de San Breixo. Este criador acudirá á feira cun stand no que, ademais de presentar a súa gandería, realizará unha degustación de carne de cachena da súa explotación.
Xantar, Salón Galego de Gastronomía e Turismo, que se celebra en Ourense do 6 ao 10 de marzo, é unha feira que alcanza a súa décimo cuarta edición e que transforma o recinto de Expourense nun gran centro de restauración. En 12.000 metros cadrados cubertos recréase unha vintena de restaurantes con todos os detalles e servizos. O obxectivo é dobre: exaltar as materias primas coas que se elaboran os menús e fomentar a calidade e a prestación do servizo.
Lugo celebrou entre o 9 e o 25 de setembro de 2011 a sétima edición do seu concurso de tapas, no que competiron un total de 40 establecementos hostaleiros e onde a carne da raza ...
O segundo monográfico da Gandería e a Agricultura, GandAgro 2012, que se celebrou no recinto da Feira Internacional de Galicia do 8 ao 19 de marzo, contou cunha ampla representación das razas autóctonas galegas que ...
O 3 de novembro realizouse no recinto feiral de Silleda (Pontevedra) unha presentación de produtos gastronómicos derivados das razas autóctonas de Galicia en perigo de extinción ante máis de 180 profesionais dos sectores da hostalería, ...