Limpar
uploads/9/news/vecino-xornadas-parrillada-santacomba.jpg

II XORNADAS GASTRONÓMICAS DE RAZA VIANESA EN PARRILLADA SANTA COMBA. (18-31 de marzo 2014)

18-31 marzo 2014

Dende mañá e ata o vindeiro día 31 de marzo, o restaurante parrillada Santa Comba (San Pedro de Santa Comba, Lugo) acolle unhas novas xornadas gastronómicas de tenreira de raza Vianesa. Os animais proceden da explotación  Ganadería GAYO (Biduedo-Triacastela Lugo).

Reservas e máis información en http://parrilladasantacomba.com/ (982304062)

Contacto coa Ganadería GAYO (670080410-982187554)


Ler Máis »

uploads/9/news/iii-monografico-gandagro-2014.jpg

BOAGA PARTICIPARÁ EN GANDAGRO DO 13 AO 15 DE MARZO 2014 .

III MONOGRÁFICO DE LA GANADERÍA Y LA AGRICULTURA

Do 13 ao 15 de marzo de 2014, celébrase a terceira edición de GandAgro. BOAGA xunto coas asociacións integradas, participarán con exposición e representación de exemplares vivos das 8 razas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá, Vianesa, Ovella Galega, Galiña de Mos e Cabra Galega. Tamén estaremos cun stand para información e asesoramento dos visitantes e mais con venda do libro de cociña “Cociñando coas razas autóctonas” e de peluches da Ovella Galega e da Galiña de Mos.

Temos entradas/invitación a disposición de todos os socios pertencentes as asociacións de BOAGA, polo que si están interesados en asistir deben poñense en contacto chamando previamente ao tef 988205486 da Federación.

Máis información sobre a feira en www.gandagro.com


Ler Máis »

uploads/9/news/portada-libro.jpg

"COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” ESTARÁ PRESENTE NO FORUM GASTRONÓMICO EN CORUÑA

Do 23 ao 25 de Febreiro, A Coruña

O libro “Cociñando coas razas autóctonas estará presente no Forum Gastronómico 2014, que este ano se celebra do 23 ao 25 de febreiro na cidade da Coruña.

O Martes día 25, ás 11:00 horas na aula servino, Rocío Garrido Caramés fará a presentación do libro no Forum e cociñará un dos pratos publicados no mesmo. Previamente, o Domingo 23 ás 18:00 h na aula servino, Rocío tamén participará xunto co cociñeiro Miguel Mosteiro preparando Solomillo de ternera Cachena marinada con “auga mareira” .

Para os que estean interesados en participar nestas actividades, deben facelo dende o seguinte enlace do club servino:

http://www.servino.net/2014/02/18/nuevas-actividades-del-club-servino-en-el-forum/

Mais información en:

http://www.forumcoruna.com/
http://cocinademiabuelo.blogspot.com.es/2014/02/cocinando-coas-razas-autoctonas-y-el.html?m=1

http://www.forumcoruna.com/images/revista_forum_coruna_%202014%20baja.pdf


Ler Máis »

uploads/9/news/img_3350.jpg

GRAN ACEPTACIÓN DOS PRODUTOS DE RAZAS AUTÓCTONAS GALEGAS NO XANTAR 2014

O 15º Salón Internacional do Turismo- Xantar, chegou ao seu fin. Celebrado en Ourense dos días 5 ao 9 de febrero de 2014 , contou coa presenza dos produtos das razas autóctonas galegas.

Entre outras actividades, fíxose un showcooking de razas autóctonas impartido polo cociñeiro Flavio Morganti, con maridaxe de viños da D. O. Ribeiro que tivo grande aceptación e afluencia de público. Puidéronse degustar hamburguesas e albóndigas de cordeiro de Ovella Galega, Pularda de raza Mos asada a baixa temperatura (65 grados), consomé de pularda de raza Mos e mais guiso de agulla de tenreira feita coas razas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá e Vianesa.

A Federación de razas autóctonas de Galicia-BOAGA, dispuxo dun stand con información sobre razas autóctonas galegas onde se atendeu aos interesados e se venderon os novos peluches da Galiña de Mos, da Ovella Galega e o libro "Cociñando coas razas autóctonas".

Enlace a Showcooking razas autóctonas


Ler Máis »

uploads/9/news/img_8648-foto-recortada-peluches.jpg

NOVOS PELUCHES DA OVELLA GALEGA E DA GALIÑA DE MOS

FEBREIRO 2014

Xa temos os novos peluches da Galiña de Mos e da Ovella Galega. No noso almacén hai unha boa cantidade deles para que ninguén se quede sen el.

Feitos polas asociacións das dúas razas, AVIMOS e ASOVEGA e coa colaboración de Galileo Nenos e mais da nosa federación, pódense adquirir consultando os puntos de venda na páxina www.galileonenos.com ou na nosa oficina directamente.


Ler Máis »

uploads/9/news/xantar-2014-2.png

AS AUTÓCTONAS GALEGAS ESTARÁN NO XANTAR, DO 5 AO 9 DE FEBREIRO DE 2014

RECINTO FEIRAL DE EXPOURENSE, Finca Sevilla s/n -32005-Ourense

A Federación de Razas Autóctonas de Galicia BOAGA, participará na 15ª edición do Salón Internacional de Gastronomía e Turismo XANTAR, que se celebrará do 5 ao 9 de febreiro de 2014 no recinto Feiral Expourense,(Finca ...


Ler Máis »

uploads/9/news/masterclass-de-cocina-2.jpg

A CARNE DE CACHENA NUNHA “MASTERCLASS” DE COCIÑA AUTÓCTONA NA PROVINCIA DE LUGO

Restaurante Roma - Sarria; Mércores 11 de decembro de 2013 - 16:30h

O mércores 11 de decembro de 2013, ás 16:30h, celebrarase no restaurante Roma en Sarria, unha  Masterclass de Cociña Autóctona con carne de Raza Cachena entre outros. A Masterclass de cociña autóctona na que se pode participar, está enfocada a dar a coñecer un menú elaborado con moi bos produtos autóctonos da provincia de Lugo,  produtos da horta, da tenreira de raza Cachena e da carne de Porco Celta.

máis información en Masterclass de cociña


Ler Máis »

uploads/9/news/ii-encontro-gastronomico-de-samos.jpg

"RETIRO ESPIRITUAL" DAS CACHENAS DE SAN BREIXO

6 ao 8 de decembro - Abadía do Mosteiro de Samos

  Do 6 ao 8 de decembro terá lugar na abadía do Mosteiro de Samos o II ENCONTRO - FEIRA DA GASTRONOMIA CONVENTUAL E MONACAL NOS CAMIÑOS DE SANTIAGO. Poderemos disfrutar dun evento que ten ...


Ler Máis »


|
| © Boaga 2023