Limpar
uploads/9/news/dsc06905_1.jpg

PREGUNTAS MAIS FRECUENTES SOBRE A PAC 2014-2020 E SOBRE AS CESIÓNS DE DEREITOS DE PAGO ÚNICO

29 de abril de 2014

Os documentos que se anexan a continuación  non teñen carácter legal senón informativo, e o seu obxecto é contribuir a respostar ás preguntas mais frecuentes que adoitan formularse en relación coas novas axudas directas da PAC que serán de aplicación a partires de 2015. Así mesmo infórmase no segundo documento sobre os efectos que terán no ano 2015, as cesións de dereitos de pago único que se realicen en 2014.

Os documentos pódense descargar nos pdf adxuntos e a través da páxina web de FEDERAPES www.federapes.com

    PREGUNTAS FRECUENTES SOBRE A PAC 2014-2010

   DEREITOS DE PAGO ÚNICO 2014


Ler Máis »

uploads/9/news/p3088226.jpg

O 1º Campionato Galego da raza Galiña de Mos celebrarase na Semana Verde 2014

Con motivo da celebración da Feira Internacional Semana Verde de Galicia, no recinto feiral de Silleda, Pontevedra entre o 12 e o 15 de xuño, celebrarase o 1º Campionato Galego da raza Galiña de Mos. ...


Ler Máis »

uploads/9/news/caratula-anuncio-16-de-abril-de-2014_1.png

PUBLICADA A ÚLTIMA MODIFICACIÓN DE RESOLUCIÓN DAS AXUDAS A EXTENSIVO

DOG nº 74, do mércores 16 de abril de 2014.

Estas axudas foran convocadas na Resolución do 31 de decembro de 2013 (orde 3 de abril de 2013), destinadas ao fomento de sistemas de produción de razas gandeiras autóctonas en réxime extensivo. Nesta última modificación aparecen no Anexo I as solicitudes admitidas, e no Anexo II as solicitudes denegadas. Para máis información descargar o PDF.

Existe para ás persoas interesadas un prazo de dez días hábiles, contados a partir do seguinte ao da notificación desta proposta (ATA O 30 DE ABRIL2014), para que poidan formular as alegacións e presentar a documentación que estimen conveniente  ante a Consellería do Medio Rural e do Mar. (Subdirección Xeral de Gandaría, Dirección Xeral de Produción Agropecuaria).

 

  Descargar PDF


Ler Máis »

uploads/9/news/v-feira-de-artesania-e-productos-da-zona-triacastela-lugo.png

V FEIRA DE ARTESANÍA E PRODUTOS DA ZONA. TRIACASTELA. 19 DE ABRIL DE 2014

Sabádo -19 de abril de 2014

O sábado día 19 de abril de 2014, celébrase a “V Feira de Artesanía e Produtos da Zona” en Triacastela-Lugo. A partires das 10 da mañá na Praza do Consistorio, poderanse visitar os postos cos productos galegos, no que participan criadores das razas representadas nas asociacións pertencentes a BOAGA.

Ganadería Gayo (José Gayo), cun posto de productos cárnicos da raza Vianesa, Roberto RaposoDíaz con exposición de animais vivos da raza Galiña de Mos, e Cachenas de San Breixo (Jordi Ánguez) criador da raza Cachena e da Galiña de Mos e con promoción da súa ganadería e mais venda de peluches da Galiña de Mos e da Ovella Galega e do libro “Cociñando Coas Razas Autóctonas”.

A Feira está organizada polo Concello de Triacastela, a Asociación de Mulleres Rurais “Tres Castros”, e a Asociación de Artesanas deo Tear “Artelar”.


Ler Máis »

uploads/9/news/caratula-axudas-pac-2014.png

ABERTO O PRAZO DE SOLICITUDE PARA AS AXUDAS PAC 2014

DATA LÍMITE: 15 MAIO 2014

Está aberto o prazo de solicitude PAC 2014. ORDE do 18 de febreiro de 2014 pola que se regula a aplicación dos pagamentos directos á agricultura e á gandaría e das axudas ao desenvolvemento rural para a utilización sustentable das terras agrícolas no ano 2014. Xunto con ela tramítase a SOLICITUDE DE DEREITOS DE RESERVA NACIONAL.

Tamén se tramita conxuntamente o CES  que inclúe a liña de mantemento de razas autóctonas en perigo de extinción. Pero só para aqueles beneficiarios da axuda que aínda non remataran compromisos  (os expedientes do ano 2010). Consulten coa súa entidad de asesoramento.

Os novos criadores no caso de que non tivera solicitado nunca e non teña dereitos, debe presentar agora DECLARACIÓN DE SUPERFICES

PRAZO LÍMITE -15 DE MAIO DE 2014

        ORDE 18 DE FEBREIRO DE 2014


Ler Máis »

uploads/9/news/vecino-xornadas-parrillada-santacomba.jpg

II XORNADAS GASTRONÓMICAS DE RAZA VIANESA EN PARRILLADA SANTA COMBA. (18-31 de marzo 2014)

18-31 marzo 2014

Dende mañá e ata o vindeiro día 31 de marzo, o restaurante parrillada Santa Comba (San Pedro de Santa Comba, Lugo) acolle unhas novas xornadas gastronómicas de tenreira de raza Vianesa. Os animais proceden da explotación  Ganadería GAYO (Biduedo-Triacastela Lugo).

Reservas e máis información en http://parrilladasantacomba.com/ (982304062)

Contacto coa Ganadería GAYO (670080410-982187554)


Ler Máis »

uploads/9/news/iii-monografico-gandagro-2014.jpg

BOAGA PARTICIPARÁ EN GANDAGRO DO 13 AO 15 DE MARZO 2014 .

III MONOGRÁFICO DE LA GANADERÍA Y LA AGRICULTURA

Do 13 ao 15 de marzo de 2014, celébrase a terceira edición de GandAgro. BOAGA xunto coas asociacións integradas, participarán con exposición e representación de exemplares vivos das 8 razas Cachena, Caldelá, Frieiresa, Limiá, Vianesa, Ovella Galega, Galiña de Mos e Cabra Galega. Tamén estaremos cun stand para información e asesoramento dos visitantes e mais con venda do libro de cociña “Cociñando coas razas autóctonas” e de peluches da Ovella Galega e da Galiña de Mos.

Temos entradas/invitación a disposición de todos os socios pertencentes as asociacións de BOAGA, polo que si están interesados en asistir deben poñense en contacto chamando previamente ao tef 988205486 da Federación.

Máis información sobre a feira en www.gandagro.com


Ler Máis »

uploads/9/news/portada-libro.jpg

"COCIÑANDO COAS RAZAS AUTÓCTONAS” ESTARÁ PRESENTE NO FORUM GASTRONÓMICO EN CORUÑA

Do 23 ao 25 de Febreiro, A Coruña

O libro “Cociñando coas razas autóctonas estará presente no Forum Gastronómico 2014, que este ano se celebra do 23 ao 25 de febreiro na cidade da Coruña.

O Martes día 25, ás 11:00 horas na aula servino, Rocío Garrido Caramés fará a presentación do libro no Forum e cociñará un dos pratos publicados no mesmo. Previamente, o Domingo 23 ás 18:00 h na aula servino, Rocío tamén participará xunto co cociñeiro Miguel Mosteiro preparando Solomillo de ternera Cachena marinada con “auga mareira” .

Para os que estean interesados en participar nestas actividades, deben facelo dende o seguinte enlace do club servino:

http://www.servino.net/2014/02/18/nuevas-actividades-del-club-servino-en-el-forum/

Mais información en:

http://www.forumcoruna.com/
http://cocinademiabuelo.blogspot.com.es/2014/02/cocinando-coas-razas-autoctonas-y-el.html?m=1

http://www.forumcoruna.com/images/revista_forum_coruna_%202014%20baja.pdf


Ler Máis »


|
| © Boaga 2017